Het Ultieme Stadionboek

Woord: Redactie SANTOS
Gepost: 20-08-2020
Oogverblindende wereldvelden, stokoude stadions, architectonische hoogstandjes, klassieke voetbaltempels en de meest waanzinnige decors. In deze moddervette SANTOS verzamelden we de 365 mooiste stadions en voetbalvelden ter wereld. Om eindeloos in te bladeren én om je bucketlist compleet te maken. Het ultieme stadionboek voor iedere liefhebber.

Van Katwijk tot Calcutta, van Stockholm tot La Paz

We doen weer wat nieuws. Omdat we dat leuk vinden: voor onszelf en voor jullie vooral, onze lezers. Steeds opnieuw proberen we te verrassen met iets dat we nog niet eerder hebben gedaan.

Deze keer is dat een fotoboek, want een boek mag je het gerust noemen: 480 pagina’s dik en met een luxe kaft bovendien. Veruit de dikste en vetste SANTOS ooit dus, compleet anders dan alle edities hiervoor.

Hadden we gewoon zin in: een ongefilterde berg prachtfoto’s van de mooiste stadions ter wereld, in alle soorten en maten. Idyllische trapveldjes, vervallen tribunes, adembenemende voetbaltempels, architectonische hoogstandjes, de meest prachtige decors.

Van Katwijk tot Calcutta, van Stockholm tot La Paz. Blader en droom alvast weg bij je volgende voetbalreis, dichtbij of juist ver weg. Stel alvast je bucketlist samen.

Onze criteria voor de 365 stadions en voetbalvelden die het boek haalden, waren tamelijk arbitrair. Over de eerste pakweg tweehonderd topfavorieten waren we het snel eens, daarna moesten we keuzes maken. Soms won de foto, soms de plek, soms de naam.

Schrik niet, de teksten zijn overwegend in het Engels. Waarom? Omdat we denken dat dit boek letterlijk geen grenzen heeft: de hele wereld komt erin voorbij, en bovendien spreken de foto’s – denken wij - vrijwel allemaal voor zichzelf.

Daar komt bij dat we met SANTOS grote plannen hebben. Houd onze online kanalen in de gaten: we gaan nog veel meer doen met voetbalreizen, stadiontrips, voetbalweekendjes, groundhopdingen en droombestemmingen.

Dit boek is alvast een tijdloos voorproefje.

Lees ook
Op zoek naar Maradona: Bonusmateriaal

In het boek ‘Op zoek naar Maradona’ van Sjoerd Mossou vind je diverse verwijzingen naar bijzondere beelden of memorabele momenten uit het leven van Diego. Er is nog oneindig veel meer, maar op deze pagina hebben we het mooiste YouTube-materiaal voor je verzameld.
Op zoek naar Maradona

'Op zoek naar Maradona'

Het boek 'Op zoek naar Maradona' van Sjoerd Mossou is vanaf nu te bestellen via onze eigen webshop.
365 - The World’s Greatest Football Grounds

Superdeluxe Box Set

We hebben weer iets te geks gemaakt, al zeggen we het zelf. In een zéér gelimiteerde oplage is er nu de '365 - World's Greatest Football Grounds - Superdeluxe Box Set'. Hét ultieme cadeau voor de stadionliefhebber.
SANTOS #15: Eredivisie Shirtbijbel

Eredivisie Shirtbijbel

Of we een tijdloze voetbalshirtbijbel wilden maken, met alle clubs erin die ooit in de eredivisie hebben gespeeld? Natuurlijk wilden we dat. Een beter onderwerp bestaat haast niet.
SANTOS #13: De 25 schoonheden van het amateurvoetbal

Broodje
bal

Het broodje bal is de meest onderschatte snack uit de Nederlandse voetbalkantine, betoogt Sjoerd Mossou. Daarom graag uw aandacht voor de van het vet druipende gehaktbal en het zachte puntje van vijftien cent uit een doorschijnende zak. Eet smakelijk!
SANTOS #14: Engeland special

De keeper, de kopbal,
de redding, de hond
en de duik

Ze mogen zich voor van alles op de borst kloppen, maar de beste voetballer aller tijden komt niet uit Engeland. De beste doelman wellicht wel. Of in ieder geval: de keeper met de meest legendarische save(s) aller tijden. Wilfried de Jong over Gordon Banks (1937-2019), de doelman die net zo gemakkelijk een zwerfhond klemvast nam als een kopbal van Pelé uit zijn goal ranselde.