Verhalen

Column

‘Half één
is kut’

SANTOS-hoofdredacteur Bart Vlietstra kwam een fragment tegen van Leonardo, aan wie hij deze week ook al moest denken toen hij hoorde dat er vanaf volgend seizoen nóg vroeger wordt gevoetbald. “Half één is kut.”
Column

Mulder bemint:
Arnold Mühren

​Arnold Mühren deed waar Nederlandse jongens in de tijd van Jan Mulder niet eens van durfden te dromen. Het maakt hem voor Mulder tot een held. “Google zijn naam en wees verbluft.”
Column

Stukje Stijl:
Hoofdzaak

Officieus Stijladviseur des Vaderlands Arno Kantelberg over hoeden, petten en voetbal. “Een hoed is een statement. Het geeft je persoonlijkheid, ook al is het niet altijd de persoonlijkheid die je zelf zou willen. Memphis Depay weet daar alles van.”
Column

Het dotje watten van
Edwin van der Sar

Menno Pot kwam een fragment tegen van De Graafschap-Ajax, van zondag 3 mei 1998. “Ik stond in het uitvak, zoals altijd in die jaren. Het stond 0-7 en in de 85ste minuut kreeg Ajax een strafschop te nemen.” Over de beste Ajax-keeper waarmee Bobby Haarms werkte, een nogal lullig dotje watten en een moment om te koesteren – juist nu.
Column

Sing when you're winning: De clubliefde van Barry Hay

Welke voetbalclub steunt Golden Earring-frontman Barry Hay eigenlijk? ADO Den Haag of toch Ajax? Menno Pot zocht het voor u uit.
Column

Bureau Sport:
Matchfixing

Bureau Sport doet veel aan onderzoeksjournalistiek, maar presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij lullen het liefst over bijzaken. De schoonheid van omkoping, bijvoorbeeld. “Ik vrees dat ik gewoon een foute jongen ben.”
Column

Toen RBC de UEFA Cup won
(nou ja, bijna dan)

Onze hoofdredacteur Sjoerd Mossou stuitte op een samenvatting van RBC - Feyenoord (4-2!) uit september 2002. Over Henkie Vos, Tininho, Nordin Wooter, het broertje van Sunday Oliseh, eindeloze samenvattingen en een lookalike van Bill uit 'Wie is het?'.
Column

Sing when you're winning: De blauw-witte outfit van Sticks

Vóór de legendarische bekerfinale tegen Ajax (20 april 2014) rapte de Zwolse helft van De Kuip het bekerstrijdlied 'M’n outfit is blauw-wit' mee, maar de maker ervan, de rapper Sticks, kon er amper van genieten. Daar was hij te zenuwachtig voor. Ná de wedstrijd werd het opnieuw gedraaid, maar ook daar kreeg Sticks weinig van mee: toen zat hij te janken van vreugde, namelijk.
Column

Sing when you're winning: West Ham United en Cockney Rejects

Ga naar de pub The Boleyn Tavern in Oost-Londen en je hoort geheid punkband Cockney Rejects, onlosmakelijk verbonden met dat deel van de stad én de plaatselijke voetbalclub West Ham United.
Column

Stukje Stijl:
De trenchcoach

Vergeet al die scoutingsrapporten, betoogt officieus Stijladviseur des Vaderlands Arno Kantelberg. “Als je wilt weten hoe een team speelt, kijk naar de kleding van de coach.”
Column

Bureau Sport:
Voetbalvrouwen

Bureau Sport doet veel aan onderzoeksjournalistiek, maar presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij lullen het liefst over bijzaken. “Voor de draad ermee. Wie vind jij de mooiste voetbalvrouw, Erik Dijkstra?”
Column

De zolderkamer
van Klaas-Jan (2)

Onze columnist Klaas-Jan Huntelaar bewaart alles. In iedere editie van SANTOS haalt hij een voetbalrelikwie van zolder. Deze keer: zijn oude voetbalschoenen. “Puma’s wilde ik absoluut niet, want die droeg Matthäus.”
Column

Mulder bemint:
Mike Havenaar

Sinds Mike Havenaar ADO Den Haag verruilde voor Vissel Kobe in zijn thuisland Japan, voelt Jan Mulder een leegte als hij naar ADO kijkt. Hij mist Havenaar, een schitterende voetballer uit vervlogen tijden.
Column

De zolderkamer
van Klaas-Jan (1)

Onze columnist Klaas-Jan Huntelaar bewaart alles. In iedere editie van SANTOS haalt hij een voetbalrelikwie van zolder. Voor het debuutnummer was dat zijn oude voetbalshirt.
Column

Bureau Sport:
Culthelden

Bureau Sport doet veel aan onderzoeksjournalistiek, maar presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij lullen het liefst over bijzaken. Dit keer bespreken ze hun favoriete culthelden.